Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Όχι άλλο κάρβουνο…

 Του ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η δημοφιλής ατάκα είναι τόσο διαχρονική όσο ποτέ.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι πολίτες της Καλλιθέας και όχι μόνο, καλούνται, να εκλέξουν τους «νέα» δημοτική αρχή. Πόσο «νέα» όμως είναι στον Δήμο  Καλλιθέας;
Για κάποιους, η ημέρα των εκλογών, είναι μια τυπική διαδικασία και τίποτα παραπάνω. Μια διαδικασία ολίγων λεπτών και μετά στην πλατεία για καφέ, κάνοντας τις ανάλογες αναλύσεις - συζητήσεις, «λόγω
της ημέρας».
Η επόμενη μέρα στην Καλλιθέα είναι η ίδια τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες της διαπίστωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στα πρόσωπα και την κομματική παράταξη που εκπροσωπούν ώστε να διαχειριστούν τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών του.
Είναι όμως αρκετό αυτό; Αρκούν οι προθέσεις και η ικανότητες των ίδιων προσώπων στην δημοτική αρχή ώστε να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στο έργο τους, όπως τα πρώτα χρόνια της εκλογής τους; Νομίζω πως όχι.
Είναι γεγονός πως με το πέρασμα των χρόνων, η εξουσία φθείρει και διαφθείρεται. Είναι ένα φυσικό επακόλουθο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Μια έρευνα της Metron Analysis, με την πρωτοβουλία την Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ), έδειξε πως το 48% των πολιτών θεωρεί ότι η διαφθορά στους δήμους παραμένει ίδια, το 26% ότι αυξάνεται και το 24 % ότι μειώνεται. Και πολλά άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα έβγαλε αυτή η έρευνα που κανείς μπορεί να αναζητήσει στο διαδύκτιο.
Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξουμε ρότα, όπως λένε οι θαλασσινοί;
Και όχι μόνο ρότα αλλά μυαλά και συνήθειες.
ΤΩΡΑ, είναι η ώρα να ανατρέψουμε αυτό το «καθεστώς» της συνήθειας και του βολέματος.
ΤΩΡΑ, είναι η ώρα όπου οι πολίτες της Καλλιθέας, έχουν την δυνατότητα να υψώσουν τη φωνή τους, ενάντια σε όλους αυτούς που για «λίγα ψίχουλα» κλέβουν τη ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.
ΤΩΡΑ, είναι επιτέλους η ώρα, που θα πρέπει αποφασίσουμε αν θέλουμε ουσιαστική ποιότητα ζωής στην πόλη μας ή απλά να λέμε ότι ζούμε σε αυτή την πόλη.
Κάποιοι θα πουν «είναι πολλά τα λεφτά…», και βάλτε όποιο όνομα θέλετε.
Εμείς όμως πρέπει να πούμε το ιστορικό «όχι άλλο κάρβουνο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου